[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Comitetul Ştiinţific al celui de-al XXVI-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Pneumologie (SRP), invită medicii să submită rezumate ce urmează a fi evaluate şi ulterior incluse în programul ştiinţific al evenimentului, exclusiv la secţiunea Postere electronice (e-postere).

Tematică rezumate
Tema centrală a ediţiei de anul acesta a Congresului este Pneumologia: provocări şi interdisciplinaritate, iar rezumatele trebuie să se încadreze în următoarele teme majore:

– infecţiile pulmonare
– neoplasmul bronho-pulmonar
– tuberculoza pulmonară
– bolile obstructive bronho-pulmonare cronice
– comorbidități cu implicare pulmonară
– afectarea pulmonară în bolile de sistem
– explorarea funcţională respiratorie.

Caracteristici tehnice rezumate
Vă rugăm respectuos să aveţi în vedere următoarele caracteristici tehnice de redactare a rezumatelor:

Vă rugăm să acordaţi o atenţie deosebită gramaticii, textul va fi preluat aşa cum este trimis!

Trimiterea rezumatelor
Rezumatele vor fi trimise pe adresa de e-mail gabriela.vlad@mediamed.ro, respectând toate caracteristicile tehnice de redactare de mai sus.

Rezumatele vor intra în procesul de evaluare numai după ce vom verifica înregistarea la Congres (cu taxa de participare achitată), a cel puţin unuia dintre autori.

Termenul limită pentru trimiterea rezumatelor este luni, 31 august 2020 (inclusiv). Rezumatele primite după această dată nu vor fi luate în considerare!

Evaluarea rezumatelor
Rezumatele vor fi evaluate de cel puţin 2 membri ai Comitetului Stiintific, în decurs de 2 săptămâni de la încheierea procesului de acceptare a rezumatelor, iar rezultatul evaluării va fi transmis prin e-mail autorului care a submis rezumatul.

Rezumatele acceptate sub formă de e-postere vor fi incluse în e-book-ul de rezumate al Congresului, identificat cu cod ISBN. E-book-ul va fi trimis pe e-mail autorului care a submis rezumatul.

Prezentare e-poster în cadrul Conferinţei
Întrucât ediţia de anul acesta a Congresului se va desfăşura exclusiv online, posterele nu vor putea fi susţinute în mod tradiţional, ci sub formă de comunicare orală înregistrată, cu o durată de maxim 15 minute, ce va avea ca suport o prezentare Power Point (15-20 de slide-uri, astfel încât să se încadreze în cele 15 minute).

În cursul lunii octombrie, Media Med Publicis, compania care se ocupă de managementul Congresului, va lua legătura cu autorii posterelor acceptate pentru a stabili de comun acord data când vor putea înregistra prezentarea posterului (înregistrarea se va face de la distanţă, sub formă de teleconferinţă). Fiecare autor cu e-poster acceptat va primi un e-mail cu toate detaliile tehnice necesare.

E-posterele vor avea o secţiune specială, dedicată, în cadrul platformei virtuale ce va găzdui Congresul şi vor putea fi consultate de către participanţi pe toată durata desfăşurării acestuia.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]