Dragi colegi,

Societatea Română de Pneumologie (SRP) are deosebita plăcere de a vă invita în această toamnă la cel mai mare eveniment al său: AL XXVI-LEA CONGRES NAŢIONAL, ce va avea loc în perioada 4-8 noiembrie.

Evenimentul se va desfăşura (în premieră!) ONLINE, pe o platformă virtuală pentru care vă vom trimite din timp un link de conectare. Congresul din acest an va fi o experienţă inedită, întrucât veţi putea viziona simpozioane şi cursuri live, la fel de interactive ca şi cele faţă în faţă, veţi putea vizita zona expoziţională, precum şi zona de e-postere, toate acestea din confortul casei sau cabinetului dumneavoastră.

Tema centrală a ediţiei de anul acesta a Congresului este Pneumologia: provocări şi interdisciplinaritate şi, sub umbrela generoasă a acesteia, o serie de alte teme majore vor fi abordate, precum:

– infecţiile pulmonare

– neoplasmul bronho-pulmonar

– tuberculoza pulmonară

– bolile obstructive bronho-pulmonare cronice

– comorbidități cu implicare pulmonară

– afectarea pulmonară în bolile de sistem

– explorarea funcţională respiratorie.

Al XXVI-lea Congres Naţional al Societăţii Române de Pneumologie este un eveniment științific cu caracter multidisciplinar care își propune să reunească asociaţii profesionale și specialiști de renume din ţară și din străinătate, reprezentanţi ai tuturor specialităţilor implicate în domeniul bolilor respiratorii, cu scopul de a promova excelența științifică, încurajând expunerea unui spectru larg de lucrări științifice din domeniile abordate. În cadrul Congresului vor fi invitați prestigioși profesori de pneumologie cu renume internațional.

Congresul va construi punți între cercetarea de astăzi și terapiile de mâine în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor respiratorii.

O serie de prezentări vor fi dedicate unui subiect care ne-a ţinut departe în această perioadă, însă care ne-a adus şi împreună: Covid-19.

Chiar dacă în acest an ne vom întâlni în mod diferit, estimăm că numărul participanţilor (din țară și din străinătate) va depăşi 1000, medici din următoarele specialităţi: pneumologie, pediatrie, alergologie, ATI, cardiologie, medicină internă, reumatologie, ORL, boli infecțioase, medicină de familie etc., la care se vor adăuga și 200-300 de asistenți medicali.

Vă invităm să fiți alături de noi pentru că numai împreună putem face din acest Congres un eveniment memorabil.

Să ne vedem şi să ne auzim sănătoşi!